יקבי ברקן בפייסבוק

פטי ורדו

Barkan Winery

זה כבר לא סוד כי זן הפטי ורדו, אחד מחמשת זני בורדו, אשר בעולם משמש בעיקר כתוסף קל לצבע ומבנה, התגלה כזן אשר יכול להפיק יינות זניים שלמים ומאוזנים במספר מדינות בעולם וביניהן ישראל. בטרואר הגלילי הפטי ורדו גדל ומתבלט באיכויות גבוהות ומרשימות. הענבים שהגיעו משתי חלקות שבגליל העליון, נבצרו לפי הבשלתם והותססו במכלים אנכיים קטנים בטמפרטורות מבוקרות ושהו על הזגים בצורה מבוקרת. לאחר מכן הופרדו מהקליפות והוכנסו ליישון בחביות עץ אלון צרפתי למשך כ-20 חודשים. בסיום תקופת היישון בחביות, נבחרו החביות המוצלחות ביותר ועם תוספת של 4% קברנה סוביניון, הורכבו ליין הסופי אשר בוקבק, ללא תהליך זיכוך ועם תהליך סינון קל יחיד וייושן שוב בבקבוק ביקב למשך תקופה של למעלה משנתיים.

בבסיס עשיית יינות הפרימיום של ברקן, "הסופריירים", תמיד עומדת שאיפתנו ליצירת הביטוי האיכותי ביותר לזן ולכן כאשר מגיע זן אשר בולט באיכותו, הרבה מעבר למצופה, משהו שלא ניתן להתעלם ממנו ואיכותו בשנה מסוימת, אנו מאמינים כי מקומו באופן טבעי בסדרה זו. הפטי ורדו הגלילי מבציר 2010 הוא לא רק איכותי ומרשים אלא, ואולי יותר מהכול, מורכב, מעניין וייחודי בעל פוטנציאל להמשיך ולהשביח בבקבוק כיאלה ליין בסדרת סופרייר.

הרכב זני
הרכב זני: 96% פטי ורדו 4% קברנה סוביניון
איזור גידול
אזור גידול: כרמי יקבי ברקן שבגליל העליון
טמפ' הגשה
טמפ' הגשה: 16 מעלות°
לראש הדף
לתשומת ליבך: הינך מבקר באתר תוך שימוש בדפדפן מסוג אינטרנט אקספלורר בגירסה מיושנת ולא בטוחה, אתר זה פועל בה באופן חלקי. לחווית גלישה מהירה, נעימה ובטוחה יותר - באתר זה ובכלל - מומלץ מאוד לשדרג לדפדפן מתקדם ובטוח יותר, כמו פיירפוקס, אופרה, ספארי, כרום, או גירסה עדכנית יותר של אינטרנט אקספלורר