התאמת היין לסוג האוכל
- יינות בעלי חמיצות גבוהה ומאכלים מלוחים יכולים להתאים.
- יינות בעלי אלכוהול גבוה (שלהם מתיקות מסוימת) ומאכלים מלוחים יהיו ביחד מרירים.
- מאכלים מתוקים יתאימו ליינות מתוקים. רצוי שהיין יהיה מעט יותר מתוק מהאוכל.
- יינות מרירים ומאכלים מרירים לא מבטלים אחד את השני, להפך אלכוהול וטאנינים עשויים להשפיע רבות על ההתאמה לאוכל:
- שרדונה מאקלים חם עלול להגיע ליותר מ 14% אלכוהול. רצוי לא להתאימו למאכל מלוח או קל גוף – הם ימוסכו על ידי היין העשיר.
- יינות בעלי תכולת טאנינים גבוהה יותאמו במידה רבה למאכלים עשירי מרקם ושומן )קברנה סוביניון צעיר עם צלע בקר. החלבונים והשומן של הבקר יפחיתו את תחושת הטאנינים( או למנות ראשונות מבוססות בשמל, כמו מנות עוף וירקות, מתובלות לרוב באגוז מוסקט.
יין לבן או אדום עם דגים
- אם נבחר יין אדום הרי רצוי שיהיה צעיר ופירותי. רצוי בעל רמת חמיצות גבוהה, אדום (או לבן)
- יש להימנע מעציות, טאניות של היין
- יש להימנע מיינות אדומים כאשר מדובר בדגים שמנים (בקלה, למשל).
יין אדום או לבן עם בשר
- בשר לבן ברטבי שמנת מומלץ ללוות ביינות לבנים.
- בשר לבן ברטבים חומים או מושחם מומלץ ללוות ביינות אדומים.
- בשר אדום בגריל או צלוי על אש מתאים ליין אדום.
- בשר אדום מבושל לדרגת נא בטכניקות מסוימות (טיגון עמוק) יתאים ליינות לבנים.
- בשר אדום מבושל כתבשיל ארוך יתאים ליין לבן או אדום.
סלטים ויין
- יש להשתמש ביינות חומציים.
- אם הסלט מכיל מרכיב מתקתק, יש להשתמש ביין עם מתקתקות דומה.
- יינות קלים הם המתאימים ביותר.
- יינות מורכבים לא מתאימים.
שוקולד ויין
- הגישו יין מתוק עם קינוחי שוקולד.
- הימנעו מיינות מורכבים ומיושנים מתוקים. האלכוהול ביין עוזר לתחושת המתיקות. ניתן להשתמש ביינות מחוזקים כמו פורט, מרסלה וכד׳.
- מומלץ להשתמש במרכיב חומצי כלשהו בשוקולד, כמו פרי יער או פרי חומצי אחר.
סטייק עם קברנה סוביניון
- רוב יינות קברנה ויינות בורדו קלאסים יתאימו למנת סטייק סטנדרטית.
- במקרה של סטייק עם שמנת, המכילה טעמים וניחוחות דומיננטים ועשירים יותר, יש להשתמש ביינות קברנה סוביניון עשירים יותר.
יין אדום עם גבינה
- גבינות קשות ויבשות מתאימות ליינות אדומים.
- גבינות רכות ושמנות עלולות להפוך את טעמי היין לתפל.
- גבינות בשלות וחזקות עלולות להשתלט על ניחוחות היין האדום.
- גבינות מלוחות, במיוחד כחולות, משתלטות על יינות אדומים. השידוך המושלם הוא של גבינות יבשות, עדינות יחסית, לליווי יין אדום צעיר ופירותי, לשטיפה נעימה של החיך בעוד האדום, יכול להתמודד עם טעמים חזקים של קארי. הבעיה של יינות אדומים כאלה היא שהם לרוב כהילים יותר, מה שמגביר את תחושת החום שהמאכלים משרים.